Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

SHOW TV ‘Lezzet Haritası' ekibi Sındırgı'da

SHOW TV ‘Lezzet Haritası

Show TV'de yayınlanan Lezzet Haritası” programının 30-31 Ağustos 2014 günü saat 13:00'de yayınlanacak olan programının çekimleri Sındırgı ilçesine bağlı Osmanlar Mahallesinde gerçekleştirildi.

Show TV’de yayınlanan “Lezzet Haritası” programının 30-31 Ağustos 2014 günü saat 13:00’de yayınlanacak olan programının çekimleri Sındırgı ilçesine bağlı Osmanlar Mahallesinde gerçekleştirildi.
Sındırgı Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen çekimlerde “Lezzet Haritası” programının sunucusu Ezgi Serter eşliğinde Yağcıbedir Halı Kültürü tanıtıldı.
Osmanlar Mahallesi sakinleri tarafından sıcakkanlı bir şekilde karşılanan Serter, çekimler sırasında oldukça samimi diyaloglar kurdu. Osmanlar Mahallesinde halı dokuyan kadınların söylediği türküler Serter tarafından çok beğenildi. Yağcıbedir Halısı dokuyan kadınlardan sonra eski değirmene giden Serter, burada susam yağının nasıl çıkartıldığını öğrendi. Eski değirmende çıkarılan susam yağının faydaları ve hangi yemeklerde kullandığını öğrenen Serter, daha sonra Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’la görüştü.
Başkan Yavaş, Serter’i Sındırgı’da ağırlamaktan son derece memnun olduklarını belirterek, 3-4-5-6 Eylül tarihleri arasında yapılacak 16. Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve sanat Günlerine davet ederek halı hediye etti.
Başkan Yavaş’ın hediyesine teşekkür eden Serter, “ Sındırgı’ya daha önce program için gelmiştim. Sındırgı yüzyıllardır orijinalliği bozulmadan günümüze kadar gelen Yağcıbedir Halıları ile tanınıyor. Bizde program için Balıkesir’e gelmişken Yağcıbedir Halılarının tanıtımına katkı sağlamak istedik ve halı dokuyan ablalarımızla röportaj gerçekleştirdik. Bugün programımız yoğunluğundan dolayı hemen geri dönüyoruz ama ilerleyen zamanda tekrar gelebiliriz” diyerek sözlerine ekledi.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı